PinBud Romania | Scurt istoric
15338
page,page-id-15338,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Scurt istoric

Bun venit

Aventura noastra incepe in toamna anului 2002 cand am infiintat firma cu scopul de a oferi servicii de programare web pentru mediul de afaceri din România. Încă de la început ne-am adresat sectorului IMM – întreprinderi mici şi mijlocii si SRL-D, tineri antreprenori la inceput de drum.

 

În perioada 2003-2006 am oferit în special serviciul de web design, realizând câteva zeci de site-uri pentru diverşi clienţi. Întrucât însă planurile noastre erau mult mai ambiţioase, în 2006 am dezvoltat prima soluţie la cheie de comerţ electronic din România: Magazinosaurus Rex (astazi MRex). Pentru a putea consolida brandul şi poziţia de lideri de piaţă, începând cu luna iulie 2007 nu am mai preluat comenzi pentru realizarea site-urilor de prezentare, investind toate resursele exclusiv în mentenanţa şi perfecţionarea platformei de comerţ electronic. Astfel am reuşit să facem din MRex unul din produsele cele mai cunoscute de pe internetul românesc.

hikers-1147796_960_720

Întrucât însă vechea dragoste nu se uită, în 2008 am creat cel mai simplu şi comod CMS existent pe piaţa autohtonă: Floare la ureche. L-am creat special pentru a putea oferi clienţilor care solicită site-uri de prezentare care se pot construi rapid şi comod şi care pot fi ulterior actualizate fără un efort tehnic deosebit din partea clienţilor. Comparativ cu alte CMS-uri utilizate în România, precum Joomla sau Drupal, Floare la ureche este de o simplitate dezarmantă şi are un atu foarte mare: îşi propune să facă puţine lucruri, dar bine. Intre timp, odata cu evolutia spectacuoasa a platformei WordPress am renuntat la dezvoltarea acestui CMS iar site-urile de prezentare le facem acum, in general, in WordPress.

 

Incepand cu 2006 și lansarea primei platforme de e-commerce la cheie din România, Magazinosaurus Rex, ne-am axat tot mai mult pe servicii integrate de e-commerce pentru firme românești, inclusiv servicii de advertising. Dupa ce în anul 2007 România a aderat la Uniunea Europeană ne-am luat toate calificările și certificările necesare pentru a fi parteneri acreditați Google Adwords.

 

În 2010 am început să colaborăm cu PinBud International (cu sediul în Calgary, Canada) în vederea realizării unui nou tip de director de servicii pentru piaţa nord-americană şi occidentală. În urma colaborării a rezultat crearea unei reprezentanţe în România a PinBud Internaţional.

 

Momentan avem 4 angajaţi permanenţi, aceiași de la înființarea firmei, și mai mulți colaboratori. Desi le recunoastem competentele si le apreciem eforturile, evitam să lucrăm cu freelanceri şi am făcut tot posibilul (chiar sacrificii) pentru a ne putea dezvolta afacerea pe baza unui nucleu permanent de angajaţi. Nu suntem o firmă covârşitoare prin proporţiile ei, dar vrem să creştem încet si sanatos.

 

In rest, să auzim numai de bine.

 

Echipa PinBud