O oportunitate de neratat: reclamele TV prin Smart Tube

O oportunitate de neratat: reclamele TV prin Smart Tube


Pinbud International din București, una dintre cele mai vechi agenții de marketing românești care deține certificarea „partener Google” (încă din anul 2010), anunță realizarea unui parteneriat cu serviciul de video ads on demand Smart Tube. Prin acest parteneriat reclamele video ale clienților agenției vor putea fi difuzate neintruziv pe ecranele a 29.000 de televizoare „smart tv” (LG și Samsung) din București.

Reclame TV prin Pinbud și Smart Tube

Prin parteneriatul dintre Pinbud și Smart Tube clienții pot afișa spoturi neintruzive pe 29.000 de ecrane smart TV din București

Pinbud a mai derulat campanii video pentru diverși clienți, dar focusul agenției – care se definește drept o agenție de marketing B2B – rămâne orientat către reclamele pe căutări. Până acum, în lipsa unor oportunități reale pentru clienții proprii, agenția nu a exploatat prea intens piața de video ads, care în România se rezumă la două canale principale: social media pentru online (în principal Youtube), și televiziunile, pentru offline. În opinia d-lui Lucian Sârbu, director de marketing la Pinbud,

„Spre deosebire de consumul de Youtube de pe piețele avansate, consumul de conținut de pe  Youtube România este centrat aproape în exclusivitate pe videoclipuri de o calitate îndoielnică: manele (multe dintre ele cu mesaje de prost gust, discriminatorii), jocuri, muzică de adormit bebelușii. Asta înseamnă că furnizorii de conținuturi și canalele de nișă care ar putea fi interesante pentru advertiserii cu un anumit standard de calitate nu reușesc să facă suficiente vizualizări, nefiind interesanți pentru publicul larg. Și pe piețele occidentale consumul de Youtube e concentrat în special pe muzică și divertisment, deseori de proastă calitate, dar din cauza dimensiunilor mult mai mari pe care le au acele piețe găsești relativ ușor o mulțime de canale tehnice sau practice care pot face zeci și sute de mii de vizualizări pentru un singur videoclip.

Pe de altă parte, în ceea ce privește reclamele difuzate la tv, toată lumea e conștientă de costul prohibitiv al acestora. Practic, în acest moment, în România, numai multinaționalele își permit reclamă tv. O firmă mică, una cu capital local, nu are nici o șansă să creeze un videoclip isteț pe care să-l difuzeze la televizor. Dar avantajul unei reclame difuzată la televizor față de una văzută online este dat de credibilitatea de până la 15 ori mai mare precum și de audiența mult mai mare: dacă în fața unui device de regulă stă un singur utilizator, în fața unui televizor stau în jur de 2,5.”

Având în vedere aceste lucruri parteneriatul dintre Pinbud și Smart Tube a venit în mod natural. Smart Tube este un sistem de video ads on demand, 100% românesc, construit în jurul unei telecomenzi virtuale pentru smart tv-uri LG și Samsung. Momentan (august 2019) telecomanda este conectată cu peste 29.000 de smart tv-uri din București. Spoturile video sunt difuzate pe ecranele smart tv numai în intervalul orar 18-23, neintruziv – adică fără a întrerupe emisiunea preferată a utilizatorului. Orice campanie poate fi țintită demografic și local, exact ca o campanie digitală. În funcție de setările alese costul difuzării integrale a unui spot publicitar începe de la 0,06 RON pentru o investiție minimă de 3.000 RON / campanie. Sistemul Smart Tube este auditat Gemius astfel încât advertiserii știu permanent, din cea ce mai sigură sursă, ce se întâmplă cu reclama lor.

Pentru mai multe amănunte vă invităm să intrați pe pagina serviciului.

Ești amabil/-ă să le dai și altora acest pont?

 

Despre autor


Cele mai recente articole

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.