Pe banii mei, fac ce vreau! Oare o fi bine?

Am observat ca aproape toti clientii, cu foarte mici exceptii, se pricep la toate. De multe ori ma intreb de ce oare nu-si fac singuri treaba si apeleaza la mine daca tot sunt atat de buni. Serios. Am senzatia ca fac asta doar ca sa ma testeze, sa vada daca si eu ma pricep la fel de bine ca ei sau doar imi fac reclama mincinoasa. Singura lor baza este sintagma „clientul are intotdeauna dreptate” si astfel, in calitate de client NU AU CUM sa greseasca. Este imposibil sa nu aiba dreptate atata vreme cat sunt clienti si platesc un serviciu, nu-i asa?

In realitate, aproape fara exceptie, acesti clienti o dau in bara si nu de putine ori esueaza lamentabil. Singura consolare care imi ramane este ca o fac pe banii lor insa daca nu ar fi implicati si nervii mei, jur ca nu mi-ar pasa chiar deloc. Zero!

Din pacate, o atitudine de sclav, fara intrebari, fara explicatii, sa fac tot ce-mi ceri, nu ma caracterizeaza si nici nu o pot accepta la cei din jurul meu. Foarte multi imi spun: „Da-l dracu de prost, i-ai banii si fa-i exact ce vrea, ce-ti pasa daca greseste. Important e sa te platesca„. Nu pot. Cand vad ca o ia pe langa drum sau imi solicita cine stie ce prostie care stiu sigur ca-i va dauna ulterior, incerc sa-i explic, sa-l educ.

Se spune ca nu poti face aceeasi greseala de 2 ori deoarece a 2-a oara este deja o alegere. Subscriu si imi asum acest lucru. Sunt constient de aceasta greseala si cu toate astea o fac sistematic, de fiecare data, cu fiecare client. Incerc sa-l educ, sa-i explic unde si de ce greseste, ce au patit alti care au facut asa. De ce e bine sa faca cum zic eu si nu cum vrea el. Stiu, e perdere de vreme dar nu ma pot abtine.

Ei bine, se pare ca am inceput sa obosesc, motiv pentru care, ca sa impac cele doua tabere, cei care spun sa-l educ si cei care spun sa-i iau bani si sa-l las needucat, m-am decis ca de acum sa fac preselectii, ca la „Romanii au talent”. Cine se califica in finala, primeste educatie, cine nu, plateste si primeste ce-a cerut.

Mai departe, sa fie sanatos dar macar voi fi linistit ca mi-am facut datoria.

Cele mai recente articole
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.