Reclame video cu Smart Tube și YouTube

Reclamele TV rămân în continuare sursa nr. 1 pentru publicitatea de informare, dar…

 

…costul lor este prohibitiv, ceea ce v-a făcut…

…să încercați Youtube Ads fără să aveți rezultate, nu-i așa?

 

Din păcate pentru majoritatea brandurilor, în România 99% din timpul petrecut pe Youtube e consumat pe:

 • canale pentru copii și adolescenți;
 • videoclipuri muzicale difuzate în loop, la care nu se uită efectiv cineva și pe care reclamele rulează „în gol”;
 • desene animate pentru preșcolari.

Partea bună este că Youtube e uriaș. Lunar, din România se fac peste 500 de milioane de vizite, ceea ce înseamnă că tot mai rămân cca. 5 milioane de vizite care pot fi interesante pentru un advertiser care nu are nimic de oferit bebelușilor, școlarilor, adolescenților și iubitorilor de manele.

Printr-o targetare corectă și selectare a canalelor putem plasa reclama dvs. în fața celei mai potrivite audiențe.

smart-tube-logo

Să intre în scenă Smart Tube TV Ads!

În plus, Pinbud este una dintre puținele agenții care poate afișa reclama dvs. și pe 35.900 (la data de 30 noiembrie 2019) de televizoare smart Samsung și LG, din București, la ore de vârf (18.00-22.00), fără a deranja telespectatorii.

Cum așa? Datorită parteneriatului cu revoluționarul serviciu de video ads on demand Smart Tube. Practic, televizorul smart al utilizatorului se convertește în canal de publicitate prin Telecomanda Smart Genie (o invenție 100% românească).

Avantajele Smart Tube față de reclama tradițională tv:

 • Utilizatorul nu va fi deranjat în timp ce privește programul tv preferat, publicitatea on demand afișându-se pe ecran doar atunci când programul e oricum întrerupt pentru alte reclame.
 • Se plătește doar pentru difuzarea integrală a spotului.
 • În esență publicitatea on demand pe televizoare smart este publicitate digitală, ceea ce înseamnă că puteți targeta cu precizie după localitate, gen, vârstă etc.
 • Ca în orice mediu digital utilizatorii pot interacționa cu reclama dvs. (like/dislike, browse etc.) astfel încât puteți testa A/B foarte ieftin posibilul impact al unor viitoare campanii TV reale, la o fracțiune de cost față de o testare clasică și pe un audiențe reale, mult mai mari.
 • Tot sistemul este auditat Gemius și aveți permanent acces la rapoarte.
 • Atenție: momentan în sistem sunt înscriși mai mulți utilizatori (peste 48.000 la data de 30 noiembrie 2019) dar componenta de advertising nu e disponibilă decât pentru București.

 

În plus, nu trebuie uitat că:

 • în măsurarea audiențelor tv intervine un factor de multiplicare (pe urban în România este aprox. 2,5) deci 35.900 de televizoare smart înseamnă de fapt un public mult mai larg, de cca. 89.000 de bucureșteni;
 • campaniile derulate până acum ne-au arătat că peste 88% din audiența Smart Tube deține un abonament de telefon mobil de la Orange / Vodafone / Telekom, nu de la DigiMobil (cel mai ieftin provider de telefonie mobilă din România, „telefonul săracilor”), ceea ce înseamnă că fiecare ecran corespunde, practic, unei gospodării „upper-middle class” din totalul de 770.000 (cf. datelor INSSE) de gospodării bucureștene;
 • ritmul de adopție al telecomenzii smart e de cca. 1000 de utilizatori noi / lună, dar este mai susținut după marile sezoane de cumpărături (Paște + Black Friday + Crăciun);
 • studiile arată că o reclamă văzută la televizor are o „putere de convingere” de 10 până la 15 ori mai mare decât o reclamă similară văzută [doar] pe internet. Asta înseamnă că pe internet va trebui să ajungeți la un public de 10-15 ori mai numeros pentru a avea aceleași rezultate pe care le are difuzarea reclamei către 89.000 de oameni pe televizor.

Ce mai trebuie știut

• Costuri? De la 0,06 RON + TVA / difuzare integrală spot de 20 de secunde. Dacă spotul este mai lung (dar maxim 30 de secunde) costul crește proporțional. Pentru un cost mai detaliat, ne puteți cere oferta.

• Buget recomandat? Se poate începe chiar și cu 1000 RON / lună, dar se recomandă un buget de minim 2-3000 RON / lună, ideal de la 4000 RON / lună. Oferim discount pentru bugete de peste 8000 RON / lună!

• Studiu de caz? Aflați aici cum Opera Comică pentru Copii a promovat cu un buget minim premiera la Madagascar în peste 12.000 de gospodării upper-middle class din București!

Cereți acum o ofertă pentru viitorul dvs. proiect. Răspundem în max. 3 ore lucrătoare!