Youtube & Smart Tube Connected TV Ads

Reclamele TV rămân în continuare sursa nr. 1 pentru publicitatea de informare, dar…

 

…costul lor este prohibitiv, ceea ce v-a făcut…

…să încercați Youtube Ads fără să aveți rezultate, nu-i așa?

 

Din păcate pentru majoritatea brandurilor, în România 99% din timpul petrecut pe Youtube e consumat pe:

 • canale pentru copii și adolescenți;
 • videoclipuri muzicale difuzate în loop, la care nu se uită efectiv cineva și pe care reclamele rulează „în gol”;
 • desene animate pentru preșcolari, privite efectiv de copii de 2-5 ani.

Partea bună este că Youtube e uriaș. Lunar, din România se fac peste 500 de milioane de vizite, ceea ce înseamnă că tot mai rămân cca. 5 milioane de vizite care pot fi interesante pentru un advertiser care nu are nimic de oferit bebelușilor, școlarilor, adolescenților și iubitorilor de manele.

Printr-o targetare corectă și selectare a canalelor putem plasa reclama dvs. în fața celei mai potrivite audiențe.

Să intre în scenă Smart Tube TV Ads!

În plus, Pinbud este una dintre puținele agenții care poate afișa reclama dvs. și în peste 39.900 (la data de 8 ianuarie 2020) de gospodării upper-middle class din București. Acestea posedă televizoare smart-tv Samsung și LG. Reclama se difuzează la ore de vârf (18.00-22.00), fără a deranja telespectatorii, cu preț de la 6 bani + TVA / vizualizarea integrală (nu primele 5 secunde… nu jumătate… ci garantat in-te-gra-lă!).

 

Cum așa? Datorită parteneriatului cu revoluționarul serviciu de connected TV ads (CTVA) Smart Tube. Practic, televizorul smart al utilizatorului se convertește în canal de publicitate prin Telecomanda Smart Genie (o invenție 100% românească).

Avantajele Smart Tube față de reclama tradițională tv:

 • Utilizatorul nu va fi deranjat în timp ce privește programul tv preferat, publicitatea CTVA afișându-se pe ecran doar atunci când programul e oricum întrerupt pentru alte reclame.
 • Se plătește doar pentru difuzarea integrală a spotului.
 • În esență publicitatea CTVA pe televizoare smart este publicitate digitală, ceea ce înseamnă că puteți targeta cu precizie după localitate, gen, vârstă etc.
 • Ca în orice mediu digital utilizatorii pot interacționa cu reclama dvs. (like/dislike, browse etc.) astfel încât puteți testa A/B foarte ieftin posibilul impact al unor viitoare campanii TV reale, la o fracțiune de cost față de o testare clasică și pe audiențe reale, mult mai mari.
 • Tot sistemul este auditat Gemius și aveți permanent acces la rapoarte.
 • Atenție: momentan în sistem sunt înscriși mai mulți utilizatori (peste 53.000 la data de 8 ianuarie 2020) dar componenta de advertising nu e disponibilă decât pentru București.

 

În plus, nu trebuie uitat că:

 • în măsurarea audiențelor tv intervine un factor de multiplicare (pe urban în România este aprox. 2,5) deci 39.900 de televizoare smart înseamnă de fapt un public mult mai larg, de cca. 99.000 de bucureșteni;
 • campaniile derulate până acum ne-au arătat că peste 88% din audiența Smart Tube deține un abonament de telefon mobil de la Orange / Vodafone / Telekom, nu de la DigiMobil (cel mai ieftin provider de telefonie mobilă din România, „telefonul săracilor”), ceea ce înseamnă că fiecare ecran corespunde, practic, unei gospodării „upper-middle class” din totalul de 770.000 (cf. datelor INSSE) de gospodării bucureștene;
 • ritmul de adopție al telecomenzii smart e de cca. 1000 de utilizatori noi / lună, dar este mai susținut după marile sezoane de cumpărături (Paște + Black Friday + Crăciun);
 • studiile arată că o reclamă văzută la televizor are o „putere de convingere” de 10 până la 15 ori mai mare decât o reclamă similară văzută [doar] pe internet. Asta înseamnă că pe internet va trebui să ajungeți la un public de 10-15 ori mai numeros pentru a avea aceleași rezultate pe care le are difuzarea reclamei către 99.000 de oameni pe televizor.

Ce mai trebuie știut

• Costuri? De la 0,06 RON + TVA / difuzare integrală spot de 20 de secunde. Dacă spotul este mai lung (dar maxim 30 de secunde) costul crește proporțional. Pentru un cost mai detaliat, ne puteți cere oferta.

• Buget recomandat? În cazul în care spotul dvs. e de 20 de secunde, și la audiența actuală de cca. 40.000 de gospodării, se poate începe chiar și cu 1.200 RON / lună, dar se recomandă un buget de minim 3.000 RON / lună, ideal de la 4.500 RON / lună. Oferim discount pentru bugete de peste 8.000 RON / lună!

• Studiu de caz? Aflați aici cum Opera Comică pentru Copii a promovat cu un buget minim premiera la Madagascar în peste 12.000 de gospodării upper-middle class din București!

• Important de înțeles: deși în sistem sunt înregistrate în jur de 40.000 de „telecomenzi”, pe baza campaniilor de până acum putem estima că este realist să vă așteptați la atingerea a circa 15-17.000 de gospodării printr-o campanie.

 

Aflați mai multe din această prezentare:

Cereți acum o ofertă pentru viitorul dvs. proiect. Răspundem în max. 3 ore lucrătoare!